Trump

Beleggers moeten Trump dankbaar zijn

“Donald Trump is de nieuwe president van de Verenigde Staten.” - Toen dit nieuws bekend geraakte, hielden beleggers de adem in. Trump aan de top, staat dat niet gelijk aan onzekerheid? En onzekerheid is toch niet goed voor de economie? Maar misschien wordt de soep toch niet zo heet gegeten. We verduidelijken dat in deze blog.

Het lijkt alsof er een nieuwe tijd aangebroken is na de verkiezing van Donald Trump als nieuwe president van de Verenigde Staten. De media staan bol van kritiek aan zijn adres: zijn gedrag is onvoorspelbaar en zijn beslissingen gaan in tegen wat velen denken. Eén ding is zeker: de populariteit van Donald Trump kampeert beneden het vriespunt.

Beleggen in onzekere tijden

Als we voortgaan op de Amerikaanse geschiedenis van de laatste 150 jaar, is winst van de Democratische Partij het beste scenario voor de beurs. Met dat in het achterhoofd ziet het plaatje voor beleggers in Amerikaanse aandelen er niet meteen goed uit. Immers, Trump is een Republikein en voert op de koop toe een onorthodox beleid. Amerikaanse aandelenbeleggingen staan dus schijnbaar bloot aan hogere risico’s. Maar onzekerheid vormt nu juist de bron van alle beleggingswinsten. 

Anders uitgedrukt, waren we zeker dat de economie sterk zou groeien, dat president Trump volgend jaar een gematigder koers zou varen, dat de Italiaanse banken zouden overleven en dat de inflatie niet sterk zou hernemen, dan stond de beurs vandaag veel hoger. Maar tegelijkertijd houdt dit in dat de toekomstige opbrengsten al grotendeels zouden zijn binnengehaald. Met een boutade zou je daarom kunnen stellen, dat beleggers in zekere zin president Trump dus dankbaar moeten zijn...

 “President Trump is een zegen voor beleggers” - Jef Vuchelen, partner Precisis

Beleggen staat gelijk aan risico’s nemen

In onzekere tijden verhogen de beleggingsrisico’s. Maar die moeten we niet blindelings ondergaan, integendeel. Het komt erop aan om bij de dreigende realisatie van een negatief scenario de verliezen te beperken. Dit is net wat Soli-Safe doet: de beleggingswinsten laten oplopen wanneer de beurzen positief evolueren, maar terzelfdertijd klaar staan om bij tegenwind de verliezen te beperken. Dit doen we door middel van koerssignalen. Door onze koerssignalen kom je te weten wanneer het verstandig is om je beleggingsfonds te verkopen of wanneer het een goede keuze is om er weer in te stappen. Verstandige beleggers kunnen zo profiteren van de huidige onzekerheden rond het beleid van president Trump zonder zelf meer risico te lopen!

Beleggers hoeven niet bang van Donald Trump te zijn. Onzekerheden bieden onvermoede kansen. Ben jij klaar om de stap naar meer rendement te zetten? Bekijk hier hoe wij jou kunnen helpen. Wil je liever eerst nog wat meer informatie over beleggen? Download dan onze handige startersgids.

Ja, ik wil de startersgids downloaden

Soli-Safe Investment Software (Soli-Safe)® is een handelsmerk van Precisis nv, Ternat Office Center, Assesteenweg 65, 1740 Ternat, België, Ondernemingsnummer BE0889.513.358. De gehele of gedeeltelijke reproductie van de in deze webstek gepresenteerde ideeën en concepten, grafieken en tabellen of gelijk welke andere inhoud, is strikt verboden. ©Alle rechten voorbehouden. Zie de Disclaimer.