Mark Scholliers

Beurstips #1: Mark Scholliers onthult gouden beurstips

Je kunt niet zonder je iPhone, je winkelt graag bij Colruyt en je rijdt rond in een Renault Clio. Je bent tevreden over deze producten en diensten omdat ze je nog nooit in de steek gelaten hebben. En misschien lijkt het je een goed idee om te beleggen in aandelen van Apple, Colruyt of Renault... Iedereen heeft emotionele banden met bepaalde merken. Maar is het wel een goed idee om te beleggen in bedrijven omdat je hen vertrouwt of omdat je gebruik maakt van hun producten of diensten? Wij geven je enkele nuttige beurstips.

We halen je onmiddellijk van die roze wolk af. Aandelen kopen bij een bedrijf omdat je er een emotionele band mee hebt, is een bijzonder slecht idee. Een bedrijf staat natuurlijk voor de producten en diensten die het verkoopt, maar het is veel meer dan dat. Hou je van de snelheid van je Telenet internetverbinding, dan is dat prima. Maar weet dat Telenet aandelen duur noteren en dat het bedrijf boekhoudkundig creatief te werk gaat. Denk je dat aandelen van Unilever een ijzersterke belegging zijn voor je zuurverdiende spaargeld, hou er dan rekening mee dat het bedrijf actief is in een uitermate concurrentiële omgeving waardoor hun winstmarges onder druk staan.

Het gevaar van individuele aandelenposities

Bovenstaande voorbeelden zijn niet bedoeld om je op andere gedachten te brengen als je van plan bent om in aandelen te beleggen,integendeel. Als gevolg van de politiek van ultralage rente brengen spaarboekjes en kasbons nauwelijks nog iets op. Wie tegenwoordig nog rendement wil, komt dus automatisch bij aandelen terecht. We geven bovenstaande voorbeelden om je te wijzen op het gevaar van individuele aandelenposities. Als je geen grondige analyse van de toekomstperspectieven van een bedrijf bij de hand hebt, is het vaak navigeren op je gevoel in plaats van op cijfers. Zelfs professionele analisten slaan regelmatig de bal mis als ze de toekomstige winsten van een bedrijf correct moeten inschatten.

Soli-Safe beurstips  

Daarom kiezen we bij Soli-Safe resoluut voor beleggingsfondsen. Een fonds belegt niet in één aandeel, maar in tientallen, soms honderden aandelen. Op die manier vermijd je uitschuivers terwijl je toch volop kunt meesurfen op de stijgende beurzen. Kijk je naar regio’s en sectoren, dan heeft de Europese beurs momenteel veel te bieden. Dit is te danken aan de economische groei waarvan het Oude Continent op dit moment geniet. Ook het Verre Oosten biedt perspectieven. Aandelen noteren hier relatief goedkoop nadat ze de voorbije vijf jaar eerder vlak zijn geëvolueerd. 

De beste tip die we je kunnen geven, is om een beroep te doen op een stoploss-techniek. Niemand weet wat morgen brengt, zeker niet op de financiële markten. Precies daarom heeft Soli-Safe zijn koerssignalen ontwikkeld, een unieke methodologie die - niet gekleurd door menselijk ingrijpen of emoties - je zegt wanneer je in en uit de aandelenmarkten moet stappen. Geniet van je iPhone, shop till you drop in de Colruyt en rijd met je Renault Clio de wereld rond… Maar laat je beleggingen niet door je gevoelens sturen. 

Ben je op zoek naar nog meer beurstips en informatie over beleggen? 

Download de startersgids

Soli-Safe Investment Software (Soli-Safe)® is een handelsmerk van Precisis nv, Ternat Office Center, Assesteenweg 65, 1740 Ternat, België, Ondernemingsnummer BE0889.513.358. De gehele of gedeeltelijke reproductie van de in deze webstek gepresenteerde ideeën en concepten, grafieken en tabellen of gelijk welke andere inhoud, is strikt verboden. ©Alle rechten voorbehouden. Zie de Disclaimer.