Jef Vuchelen

Beurstips #2: Jef Vuchelen over de vele beurstips in de media

Iedere dag verschijnen er in de geschreven pers - of in gespecialiseerde publicaties - gouden tips voor wie op de beurs belegt. Het is een hele karwei om deze aanbevelingen diepgaand te begrijpen, én om je keuze om te zetten in rendabele aankopen. Bovendien bevatten deze tips vaak geen verkoopaanbevelingen. De grote hoeveelheid beurstips wijst erop dat het een lucratieve bezigheid is, zowel voor individuele beleggers als voor de financiële sector. Maar hoe begin je hieraan als startende belegger?

Beurstips: tijdrovend en complex?

Beurstips zijn vooral gericht op de intensieve beleggers onder ons die hun beleggingen van zeer nabij opvolgen. Dit wil echter niet zeggen dat je als modale belegger geen belangstelling mag tonen voor aandelenbeleggingen, integendeel zelfs. Door de methodiek van Soli-Safe consequent toe te passen, realiseer je ook als beginnende belegger een hogere opbrengst dan die van obligaties en spaarboekjes. Iedere spaarder met een minimumkapitaal kan hiermee starten, zonder duizend-en-één tips dag na dag op te volgen. 

Soli-Safe beurstips

Beurstips in de media zijn vaak ‘lucky shots’ die je misschien op korte termijn winst opleveren, maar die vaak een slag in het water zijn. Soli-Safe biedt je nuttige en objectieve informatie voor rendement op lange termijn. 

Beleggingsfondsen: beperk je beleggingsrisico

Je belegt je geld niet in één aandeel, maar spreidt je beleggingsrisico over tien tot honderd verschillende aandelen. Bovendien zijn fondsen minder onderhevig aan koersschommelingen waardoor het verlies van één effect minder impact heeft op je totale investering. Soli-Safe bundelt een aantal fondsen per risicograad zodat jij makkelijk kunt inschatten hoeveel risico je neemt. Daarnaast vertellen we je ook waar je het goedkoopst een beleggingsfonds kunt aankopen.

Lees hier meer over beleggingsfondsen.

Koerssignalen: stap op het juiste moment in of uit een belegging

Als beginnende belegger beschik je vaak nog niet over voldoende beurskennis en durven je emoties wel eens de bovenhand nemen. De koerssignalen van Soli-Safe vertellen je wanneer het tijd is om jouw beleggingen te verkopen, of om nieuwe aan te kopen. Op basis van publiek toegankelijke gegevens berekent het door Soli-Safe ontwikkelde algoritme de koerssignalen die je de weg tonen. 

Lees hier meer over koerssignalen

Beleggingsportefeuille: verlies je kosten niet uit het oog

Per beleggingsfonds betaal je aan de financiële instelling waar je beleggingen lopen een eenmalige instapkost. Bovendien drukken jaarlijkse beheerkosten het rendement van je fonds. Zowel de instap- als de beheerskosten kunnen flink verschillen. Alvorens je investeert in een beleggingsfonds doe je er goed aan om deze te vergelijken. Soli-Safe biedt zijn klanten een handige gids met een duidelijk overzicht van alle kosten per financiële instelling.

Lees meer over beleggingsportefeuille.

Als één van je vrienden pocht over de tientallen procenten winst die hij met een beurstip heeft gerealiseerd, vraag hem dan wat de andere tips hem hebben opgeleverd. Hoeveel bedraagt het totale rendement en hoeveel uren is hij hiermee bezig geweest? Veel mensen zijn immers selectief blind: ze ‘vergeten’ gemakkelijk hun negatieve ervaringen...  Je zult niet langer jaloers zijn! Met Soli-Safe beleg je slim en heb je meer tijd voor de leuke dingen in het leven.

Ben je op zoek naar beurstips en informatie over beleggen?

Download de startersgids

Soli-Safe Investment Software (Soli-Safe)® is een handelsmerk van Precisis nv, Ternat Office Center, Assesteenweg 65, 1740 Ternat, België, Ondernemingsnummer BE0889.513.358. De gehele of gedeeltelijke reproductie van de in deze webstek gepresenteerde ideeën en concepten, grafieken en tabellen of gelijk welke andere inhoud, is strikt verboden. ©Alle rechten voorbehouden. Zie de Disclaimer.