Buy and hold

Buy and hold versus koerssignalen: welke beleggingsstrategie levert het meeste op?

Voor je start met beleggen, stel je jezelf best eerst een aantal vragen. Hoe staat het met je kennis over de beurs? Ben je eerder een actieve of passieve belegger? Hoeveel tijd wil je spenderen aan je beleggingen? Wil je resultaten op korte of lange termijn? Pas als je deze vragen beantwoord hebt, kun je een voor jou geschikte strategie bepalen en je eerste voorzichtige stappen op de beurs zetten. 

Eén van de meest voorkomende strategieën is ‘buy and hold’. Het lijkt heel eenvoudig: je koopt aandelen, laat ze tien of twintig jaar staan en betaalt daarom weinig transactiekosten. Maar levert ‘buy and hold’ je ook de beste resultaten op? 

Wat is Buy and hold?

‘Buy and hold’ is een passieve beleggingsstrategie: je koopt aandelen met goede groeiverwachtingen en houdt deze, onafhankelijk van de marktfluctuaties, vast voor een lange periode. Met deze manier van beleggen reken je erop dat de beurskoersen op zeer lange termijn, bijvoorbeeld tien of twintig jaar, zullen stijgen omdat de economie zal blijven groeien.

Bij ‘buy and hold’ moet je niet elke dag de markt van nabij opvolgen. Voor een goed rendement op lange termijn is het wel belangrijk dat je instapt als de aandelen goedkoop zijn, bijvoorbeeld na een crash. Ondergaat de beurs een stevige daling, terwijl je je aandelen of fondsen net hebt gekocht? Dan kan het lang duren voor de beurs terug haar oude niveau bereikt. In dat geval loop je voortdurend achter de feiten aan, terwijl je met de koerssignalen van Soli-Safe tijdig kunt reageren op beurstrends en dus sneller een hoger rendement haalt.

Buy and hold versus de koerssignalen van Soli-Safe

Ben je geen doorgewinterde belegger? Dan is ‘buy and hold’ minder interessant. De strategie vergt namelijk de kennis om de cijfers van een bedrijf juist te interpreteren zodat je slechts aandelen van bedrijven koopt die op lange termijn zullen blijven groeien. Sla je de bal mis en kijk je lange tijd niet naar je aandelen om, dan kun je voor zware ontgoochelingen komen te staan. De koerssignalen van Soli-Safe daarentegen vertellen je wanneer het tijd is om te kopen of te verkopen. Ze zijn ook veel flexibeler, houden rekening met beurstrends en helpen je grote  - tussentijdse - verliezen te vermijden. De grafiek hieronder geeft aan hoe groot de meerwaarde is die je met de Soli-Safe koerssignalen kunt realiseren: over een periode van bijna 30 jaar scoor je met de MSCI Emerging Markets index, die wereldwijd belegt in aandelen van bedrijven uit opkomende landen, ongeveer vier keer beter...

Wat zijn de koerssignalen precies?

Niet iedereen beschikt over de doorgedreven kennis om actief te beleggen op de beurs. Beleggen en handelen in aandelen of fondsen vereist dat je elke dag de beurstrends volgt en de economische vooruitzichten inschat. Dat is niet voor iedereen weggelegd. 

Soli-Safe vindt dat iedereen recht heeft op een hoog rendement. En wat is een beter alternatief voor het spaarboekje of een kasbon dan een belegging met controle van het neerwaartse risico? Soli-Safe ontwikkelde een algoritme dat dalende of stijgende beurstrends herkent en aangeeft of je moet kopen of verkopen. Zo kan iedereen genieten van de voordelen van beleggen. Dit algoritme is gebaseerd op publiek toegankelijke gegevens over aandelenbeurzen, beleggingsfondsen of leveranciers van indexcijfers en volgt veertien beursindices op de voet waaronder de EuroStoxx 50, de S&P 500 en de MSCI World. 

Dankzij de koerssignalen weet je als startende belegger precies wanneer het moment is aangebroken voor je eerste belegging. Het is belangrijk om op het juiste moment te kopen zodat je je kansen op een hoger rendement sterk vergroot. Eens je bent vertrokken, helpen onze koerssignalen je bij het beheer van je beleggingsportefeuille of je beleggingen in een beleggingsfonds of ETF. Als je de koerssignalen nauwgezet volgt, leidt dit op termijn tot hoge rendementen, die je kunt gebruiken om extra te genieten van het leven, of die je aan de kant kunt zetten voor later.

Ben je op zoek naar beurstips en informatie over beleggen?

Download de startersgids

Soli-Safe Investment Software (Soli-Safe)® is een handelsmerk van Precisis nv, Ternat Office Center, Assesteenweg 65, 1740 Ternat, België, Ondernemingsnummer BE0889.513.358. De gehele of gedeeltelijke reproductie van de in deze webstek gepresenteerde ideeën en concepten, grafieken en tabellen of gelijk welke andere inhoud, is strikt verboden. ©Alle rechten voorbehouden. Zie de Disclaimer.