Spaargeld

Haal meer uit je spaargeld met het Extra Inkomen van Soli-Safe

Vroeger leverde een spaarboekje meer dan 3% rente op. Het was een veilige en rendabele manier om elk jaar een mooi extraatje te verdienen met je spaargeld. Maar die tijden zijn voorbij. Wil je vandaag extra rendement halen uit je spaargeld, maar neem je niet graag hoge risico’s? Dan is het Extra Inkomen van Soli-Safe dé oplossing. 

Waarom brengt het spaarboekje niets meer op?

De rente op het klassieke spaarboekje bedraagt vandaag meestal 0,11% per jaar. Toch blijven Belgen - bij gebrek aan valabele alternatieven - overvloedig sparen. De oorzaak van die lage rente is de politiek van de Europese centrale bank (ECB). Door de rente extreem laag te zetten, rekent ze erop dat de economie sterk aantrekt. Hoewel de zaken vandaag wat beter gaan dan enkele jaren geleden, denkt de ECB er niet aan de rente dit of volgend jaar op te trekken. 

Daarnaast ligt de inflatie vandaag ruim boven 2%, terwijl de kans reëel is dat ze de komende tijd verder stijgt omdat de ECB almaar meer geld in de economie pompt. 

De combinatie van ultralage rente en oplopende inflatie is nefast voor je koopkracht: als de inflatie 2% bedraagt en je ontvangt een rente-inkomen van 0,11%, dan is je gespaarde kapitaal een jaar later 1,89% minder waard. Met hetzelfde kapitaal kun je gemiddeld bijgevolg minder producten of diensten kopen. 

Soli-Safe heeft daarom een alternatief voor het spaarboekje uitgewerkt: het Extra Inkomen.

Wat is het Extra Inkomen?

Soli-Safe selecteerde een aantal beursgenoteerde fondsen of ETF’s die een hoog en zeker dividend uitkeren en tegelijkertijd beschermen tegen oplopende prijzen. ETF’s volgen de prestaties van een index zoals de EuroStoxx 50 of een sector, grondstoffen of valuta. Met een ETF koop je dus alle aandelen uit een index waardoor je je risico spreidt. 

Soli-Safe selecteerde voor jou drie ETF-fondsen. Je kunt in één of meerdere van deze fondsen tegelijkertijd beleggen, zodat je risico’s nog verder verminderen. Ontdek alles over deze formule >

Doordat deze ETF’s goed gespreid zijn naar regio’s en sectoren, staan ze garant voor een hoog en zeker dividend. De door Soli-Safe geselecteerde fondsen beleggen in reële activa zoals gebouwen, fabrieken, grondstoffen… en niet in schulden zoals bij het spaarboekje het geval is (spaar je op een boekje, dan leen jij geld uit aan je bank). Op lange termijn volgen ze het inflatieritme waardoor je belegging beschermd is tegen inflatie. 

Voor wie is het Extra Inkomen interessant?

Het Extra Inkomen is een prima oplossing voor wie voor het eerst op de beurs belegt of een extra spaarpotje voor zijn oude dag of kleinkinderen wil aanleggen: je spreidt je risico, betaalt enkel instapkosten en je weet dankzij het ETF-fonds dat een index volgt precies waarin je belegt. Bovendien, dankzij onze koerssignalen, weet je exact wanneer je moet kopen of verkopen.  

Wat zijn de koerssignalen precies?

Als je op de beurs belegt is het belangrijk dat je tijdig koopt en verkoopt. Vooral dit laatste is belangrijk: te veel mensen blijven op een belegging ‘zitten’ terwijl in onrustige beurstijden de waarde ervan achteruit boert. Omdat niet iedereen de tijd of kennis heeft om de beurzen op de voet te volgen én te begrijpen, stelt Soli-Safe de koerssignalen voor. Een uniek financieel algoritme dat door ons ontwikkeld werd en dat via een eenvoudig signaal aangeeft of het veilig is of juist niet, om op de beurs te beleggen.

Al onze abonnees hebben op ieder ogenblik toegang tot veertien gekende beursindices zoals de EuroStoxx 50, de S&P 500 en de MSCI World. Naast het eigenlijke groene of rode koerssignaal, geeft een pijl aan in welke richting de onderliggende parameters evolueren. Zo weet je in één oogopslag of je moet instappen of moet verkopen. 

Klaar om je spaargeld écht te laten renderen?

Het belang van een regelmatig dividendinkomen kan je moeilijk overschatten. Als je na verloop van tijd de optelsom maakt van de ontvangen netto dividenden en gerealiseerde koerswinsten, zul je zien dat je je oorspronkelijke inleg helemaal hebt terugverdiend. Iedere keer dat je een dividend ontvangt is het alsof je een stukje van je oorspronkelijk kapitaal terug krijgt.

Het Extra Inkomen van Soli-Safe heeft drie belangrijke voordelen:

  • De gediversifieerde ETF’s staan garant voor een hoog en zeker dividend.
  • Je bent beschermd tegen inflatie dankzij de koerswinsten die deze ETF’s aantoonbaar op termijn realiseren.
  • Door de koerssignalen-methodiek strikt toe te passen vermijd je zware koersdalingen.

Afhankelijk van je abonnement geniet je als klant van Soli-Safe van verschillende diensten. Met een Standaard of Premium abonnement kan je intekenen op ons Extra Inkomen. Je bepaalt zelf hoeveel je hierin investeert. Een minimum startkapitaal is niet nodig. Bovendien kun je beslissen iedere maand een vast bedrag in de ETF fondsen van het Extra Inkomen te beleggen. 

Kies vandaag nog voor het Extra Inkomen van Soli-Safe en abonneer je nu.

Soli-Safe Investment Software (Soli-Safe)® is een handelsmerk van Precisis nv, Ternat Office Center, Assesteenweg 65, 1740 Ternat, België, Ondernemingsnummer BE0889.513.358. De gehele of gedeeltelijke reproductie van de in deze webstek gepresenteerde ideeën en concepten, grafieken en tabellen of gelijk welke andere inhoud, is strikt verboden. ©Alle rechten voorbehouden. Zie de Disclaimer.