Soli-Safe Stories

Onze vier beleggers, één jaar later: “De ideale tool voor beginners”

Precies een jaar geleden stortten Kim Pintens, Paul Heymans, Yannick Huygens en Liesbeth Defrancq zich vol overgave in het financiële avontuur van hun leven. Gewapend met 500 euro en een jaarabonnement op Soli-Safe trokken ze naar de beurs. Hoe vergaat het hen vandaag? Hebben ze winst geboekt? Hoe groot is hun rendement? En hebben ze de smaak van het beleggen te pakken? Wij zochten hen op en tekenden de volgende impressies op.

Kim Pintens: “Een rendement van bijna 10 procent. Niet slecht!”

De 25-jarige PR consultant Kim Pintens stapte zonder ervaring naar de beurs. “Ik heb het volste vertrouwen in Soli-Safe”, klonk het een jaar geleden. Is dat vandaag nog steeds zo?

“Met een rendement van 9,13 procent mag ik niet klagen, toch? Een jaar geleden heb ik 468,5 euro in twee fondsen belegd. Vandaag prijkt er 511,30 euro op mijn rekening. Ik ben best tevreden. Vooral omdat ik als volstrekte leek in dit avontuur ben gestapt. Ik wist een jaar geleden amper wat een beleggingsfonds was, maar laat vandaag toch maar mooi een rendement van bijna 10 procent optekenen.”

“Stoppen? Nee, ik hoop in de toekomst nog meer winst te maken”

Kim liet zich in het begin van het traject goed begeleiden door de experts van Soli-Safe. “Ik wilde fondsen kopen bij twee online banken en vroeg hen of dat een verstandige keuze was. Nog dezelfde dag ontving ik een duidelijk antwoord. Bovendien staat er ook veel waardevolle informatie op de website.”

Kim heeft de smaak nu echt te pakken. “Ik blijf beleggen”, klinkt het stellig. “Ik ga mijn fondsen nog niet verkopen, want ik hoop nog wat meer winst te maken.”


Paul Heymans: “Rendement boven de 10 procent behaald”

Toen Paul in 2009 zijn werk als art director bij vtm verloor als gevolg van een reorganisatie, betekende dat voor hem de start van een nieuw leven. Eén waarin zijn gezin en zijn passie binnenhuisarchitectuur op de eerste plaats kwamen. Paul kocht The Trumpet House en werd zelfstandige. Zijn ontslagpremie belegde hij volledig in aandelen en fondsen. En dat legde hem geen windeieren. Als ervaren belegger was Paul dé geknipte persoon om Soli-Safe aan een uitgebreide test te onderwerpen.

“Ik heb in twee beleggingsfondsen geïnvesteerd en met beide een rendement boven de 10 procent gerealiseerd. Een mooi resultaat!”

“Ik blijf dromen van die Porsche”

Voor Paul is Soli-Safe de perfecte oplossing voor beginners die de beurs willen leren kennen, maar niet de tijd hebben om zich helemaal te verdiepen. “Op de website vind je een beperkte keuze aan fondsen die in het verleden hun waarde bewezen hebben. Daardoor is het risico beperkt. Ik heb me laten leiden door de quotering van Morningstar en heb op basis daarvan gekozen voor Quest Management - Quest Cleantech en Vector Navigator.”

Paul bleef trouw aan zijn buy-and-hold-strategie. “Ook nu heb ik de fondsen gewoon hun ding laten doen. De juiste strategie, zo bleek, want Soli-Safe heeft me nooit een verkoopsignaal gestuurd.”

Paul droomde een jaar geleden van een oude Porsche. Is die droom al in vervulling gegaan? “Ik rijd nog steeds rond in een Mini (lacht). Maar die is intussen al zeven jaar oud en aan vervanging toe. Dus wie weet … ”


Liesbeth Defrancq: “Een mooie winst en heb er helemaal niets voor moeten doen”

Liesbeth Defrancq had enkele jaren geleden een negatieve ervaring met beleggen. Ze kocht aandelen van KBC aan 80 euro: “Op dit moment zijn ze nog zo’n 50 euro waard. Jammer, want ik heb er ongeveer 4.000 euro aan gespendeerd”, gaf ze een jaar geleden toe. Met Soli-Safe gaf ze beleggen een tweede kans. Is het nu beter gelukt?

“Ja, dat kun je wel stellen. Ik heb een rendement van 6 procent. Toch wel een mooie winst om niets te doen”, zegt ze trots. “Zeker als je weet dat ik de fondsen puur op het gevoel heb aangekocht. Met wat ik nu weet, zou ik het wel anders aanpakken. (lacht)”

“Steeds snel en correct advies gekregen van Soli-Safe”

De grote kracht van Soli-Safe, volgens Liesbeth? “Je hoeft er eigenlijk niet naar om te kijken, als je niet wil. Als het tijd is om te verkopen, krijg je een e-mail van Soli-Safe. Bij een investering in vastgoed, bijvoorbeeld, komt toch heel wat meer bij kijken. Daar stop je uren en uren in, voor hetzelfde of misschien wel een lager rendement.”

Ook Liesbeth is erg te spreken over de vakkundigheid van de Soli-Safe-experten. “In het begin hebben ze me geholpen bij de aankoop van de fondsen. Ik had heel concrete vragen en ik kreeg telkens dezelfde dag nog een antwoord.”

Toch bergt Liesbeth haar beleggersambities voorlopig op. “Niet omdat ik het niet interessant vind, maar omdat ik het kapitaal niet heb. We hebben net gebouwd, dus al onze centen zitten in ons huis. Als ik ooit wat meer geld heb, dan begin ik zeker opnieuw. Mét Soli-Safe!”


Yannick Huygens: “Beleggen in grondstoffen bleek de juiste keuze”

De vierde en laatste kandidaat is Yannick Huygens. Hij werkt al twintig jaar als bankier. Als hoofd van de afdeling Corporate Banking structureert hij de transactie van Belgische en internationale bedrijven. Beroepsmatig komt hij dus regelmatig in contact met beleggingen. Bovendien zijn zijn ouders ook fervente beursspelers. Een man met tonnen ervaring dus. Maar wat vond hij van Soli-Safe?

“Ik was in het begin sceptisch, maar heb mijn mening moeten herzien. Soli-Safe is een prima tool. Duidelijk, overzichtelijk en eenvoudig in gebruik. Het is dé oplossing voor beginners die de beurs willen leren kennen en speculanten die te weinig tijd hebben om dagelijks hun aandelen te beheren.”

Yannick behaalde op een jaar tijd maar liefst 16 procent winst. “Ik heb mijn 500 euro startkapitaal belegd in een fonds met bedrijven uit de houtsector. Mijn redenering was eenvoudig: de economie trekt na jaren van crisis opnieuw aan, grondstoffen zijn dus onontbeerlijk.”

Een juiste redenering, zo is gebleken. “Mijn fonds heeft het een jaar lang erg goed gedaan. Vandaar dat ik ook geen verkoopsmeldingen heb ontvangen. Dat is wel een beetje jammer. Ik had wel eens willen zien hoe goed Soli-Safe het beursverloop kan voorspellen.”

Heeft Yannick dan helemaal geen kritiek? “Als ervaren belegger vond ik het aanbod wel wat té beperkt. Zo heb ik in het begin even moeten zoeken om een goed Soli-Safe fonds te vinden dat mijn bank ook aanbood.”

“Soli-Safe is heel gebruiksvriendelijk en informatief”

Eindconclusie van Yannick? “Soli-Safe is een heel bruikbare tool, voornamelijk voor beginners. De blog is heel informatief en de experts achter de schermen spelen kort op de bal. Beleggen met Soli-Safe kost bovendien weinig tijd. Je hoeft er namelijk niet dagelijks mee bezig te zijn.”

Wil je net als onze vier financiële beursavonturiers een mooie winst maken met je fondsen? Maar weet je nog niet goed hoe je hieraan begint? Download dan ons ebook over succesvol beleggen boordevol handige tips & tricks.

Ja, ik wil succesvol beleggen

Soli-Safe Investment Software (Soli-Safe)® is een handelsmerk van Precisis nv, Ternat Office Center, Assesteenweg 65, 1740 Ternat, België, Ondernemingsnummer BE0889.513.358. De gehele of gedeeltelijke reproductie van de in deze webstek gepresenteerde ideeën en concepten, grafieken en tabellen of gelijk welke andere inhoud, is strikt verboden. ©Alle rechten voorbehouden. Zie de Disclaimer.