Beleggingsfondsen Kim

Soli-Safe Stories: de beleggingsfondsen van Kim Pintens

Eerder kon je op onze blog lezen voor welke fondsen onze testpersonen hebben gekozen. Maar waarin beleggen deze fondsen? Wat zijn hun beleggingsdoelen? En in welke regio’s zijn ze actief? Kim koos voor het Allianz GIF Europe Growth fonds en Eurocommercial Properties. Het profiel van deze fondsen lees je in deze blog.

Allianz GIF Europe Growth

Wat is het beleggingsdoel?

Allianz GIF Europe Growth wil op lange termijn kapitaalgroei realiseren door te beleggen op de Europese aandelenmarkten. Hiertoe wordt op de eerste plaats voor groeiaandelen gekozen. Enkele namen zijn SAP, Infineon en Reckitt Benckiser.

Wat is het risico van dit fonds?

Het risico van dit fonds is ‘bovengemiddeld’. Dit wil zeggen dat dit fonds sterker beweegt dan het gemiddelde van de markt waarop het actief is.

Wat zijn de rendementen?

3 jaar (geannualiseerd): +10,40%
5 jaar (geannualiseerd): +12,00%
10 jaar (geannualiseerd): + 8,23%

Waarin belegt het fonds?

Allianz GIF Europe Growth belegt vooral in aandelen van Europese bedrijven (inclusief Groot-Brittannië) die sterk groeien.

In welke regio’s belegt het fonds?

DIt fonds belegt in West-Europa - eurozone (42,01%), in West-Europa - niet eurozone (30,09%), in het Verenigd Koninkrijk (25,42%), en in de Verenigde Staten (2,48%).

Waarom neemt Soli-Safe dit fonds op in zijn fondsenuniversum?

Allianz GIF Europe Growth is een fonds dat op lange termijn beter presteert dan zijn referte-index en dan het gemiddelde van zijn sector, en dit zonder het nemen van extra risico

Eurocommercial Properties

Wat is het beleggingsdoel?

Eurocommercial Properties is een bedrijf dat shoppingcentra op toplocaties bezit en verhuurt in Frankrijk, Noord-Italië en Zweden. Bekende huurders zijn onder andere Carrefour, H&M en MediaMarkt. 

Wat is het risico van dit fonds?

Het risico is beperkt, maar reëel. Als de rente sterk zou stijgen of de verschuiving van fysiek winkelen naar internet shopping zou versnellen, dan zullen de huurinkomsten van Eurocommercial Properties hiervan de negatieve weerslag ondervinden. 

Wat zijn de rendementen?

Met dit fonds mik je op de eerste plaats op het al sinds 20 jaar stijgende dividend van actueel bijna 6% bruto. Bovendien noteert Eurocommercial Properties lager dan zijn boekwaarde (dit is de optelsom van alle activa, verminderdmet de schulden). 

Waarin belegt het fonds?

Eurocommercial Properties belegt uitsluitend in grote winkelcentra gelegen in Frankrijk (streek rond Parijs en Lyon), Noord-Italië en Zweden; met andere woorden, in sterk groeiende, welvarende regio’s.

Waarom neemt Soli-Safe dit fonds op in zijn fondsenuniversum?

Eurocommercial Properties combineert een aantal interessante eigenschappen: het noteert niet duur, betaalt een aantrekkelijk en al jaren stijgend dividend uit en investeert in regio’s met veel groeipotentieel

Wil jij ook je eigen beleggingsportefeuille samenstellen? Kijk dan hier wat we voor jou kunnen doen. Wil je eerst nog wat meer informatie krijgen over beleggen? Download dan onze startersgids.

Ja, ik wil de startersgids downloaden

Soli-Safe Investment Software (Soli-Safe)® is een handelsmerk van Precisis nv, Ternat Office Center, Assesteenweg 65, 1740 Ternat, België, Ondernemingsnummer BE0889.513.358. De gehele of gedeeltelijke reproductie van de in deze webstek gepresenteerde ideeën en concepten, grafieken en tabellen of gelijk welke andere inhoud, is strikt verboden. ©Alle rechten voorbehouden. Zie de Disclaimer.