Beleggingsfondsen Paul

Soli-Safe Stories: de beleggingsfondsen van Paul Heymans

Paul belegt al jaren. Hij slaagde er ooit zelfs in om zijn geld te verdubbelen. Zal hij er deze keer weer in slagen? Hij koos voor het beleggingsfonds Vector Fund Navigator. Maar waarin belegt dat fonds? Wat is het beleggingsdoel? En in welke regio’s is het fonds actief? In deze blog beantwoorden we die vragen.

Vector Fund Navigator

Wat is het beleggingsdoel?

Vector Fund Navigator belegt in bedrijven die sterke balanscijfers combineren met een attractieve waardering. Deze bedrijven worden geselecteerd op basis van een aantal variabelen die via een computerprogramma leiden tot de uiteindelijke aandelenselectie.

Wat is het risico van dit fonds?

Dit fonds kent een hoge risicograad. Wanneer de aandelenbeurzen in zwaar weer zouden terechtkomen, dan zal dit fonds zwaarder verliezen dan gemiddeld. Maar bij stijgende beurzen presteert dit fonds ook beter dan gemiddeld.

Wat zijn de rendementen?

1 jaar: 30,79%
3 jaar (geannualiseerd) +14,91%
5 jaar (geannualiseerd) + 16,35%
10 jaar (geannualiseerd) + 5,20%

Waarin belegt het fonds?

Dit fonds heeft geen geografische beperking. Het enige criterium is de aantrekkelijke waardering van een aandeel.

In welke regio’s belegt het fonds?

Het fonds belegt in Noord-Amerika (51,80%), in Europa (13,80%), in Azië exclusief Japan (15,20%), in Japan (8,40%), in het Verenigd Koninkrijk (8,20%), en in Latijns-Amerika (2,70%).

Waarom neemt Soli-Safe dit fonds op in zijn fondsenuniversum?

Fondsen die wereldwijd beleggen hebben het evidente voordeel van een grote geografische diversificatie. Vector Navigator voegt hieraan een selectieproces toe dat al sinds lange jaren met succes bewijst ondergewaardeerde aandelen te kunnen identificeren. 

Wil jij ook je eigen beleggingsportefeuille samenstellen? Kijk dan hier wat we voor jou kunnen doen. Wil je eerst nog wat meer informatie krijgen over beleggen? Download dan onze startersgids.

Ja, ik wil de startersgids downloaden

Soli-Safe Investment Software (Soli-Safe)® is een handelsmerk van Precisis nv, Ternat Office Center, Assesteenweg 65, 1740 Ternat, België, Ondernemingsnummer BE0889.513.358. De gehele of gedeeltelijke reproductie van de in deze webstek gepresenteerde ideeën en concepten, grafieken en tabellen of gelijk welke andere inhoud, is strikt verboden. ©Alle rechten voorbehouden. Zie de Disclaimer.