Beleggingsfondsen Yannick

Soli-Safe Stories: de beleggingsfondsen van Yannick Huygens

Yannick koos voor Pictet Timber, een fonds dat belegt in grondstoffen. Maar waarin belegt dat fonds precies, met welk beleggingsdoel? En in welke regio’s is het fonds actief? In deze blog vind je er alles over.

Pictet Timber

Wat is het beleggingsdoel?

Pictet Timber belegt minstens twee derde van zijn vermogen in aandelen of daaraan verwante effecten uit de bosbouw. Meer specifiek betreft dit bedrijven die actief zijn in de financiering of aanplanting en beheer van bossen en bosrijke gebieden. En/of in de behandeling, productie en distributie van timmerhout en andere van hout afgeleide producten. Gelet op zijn specificiteit is dit beleggingsfonds minder geschikt voor beleggers met een beleggingshorizon van minder dan zeven jaar.

Wat is het risico van dit fonds?

Het risico van dit fonds is ‘gemiddeld’. Dit betekent dat dit fonds de golfbewegingen op de aandelenmarkten volgt, zonder zware positieve noch negatieve extra uitslagen.

Wat zijn de rendementen?

3 jaar (geannualiseerd): +10.07%
5 jaar (geannualiseerd): +11,10%

Waarin belegt het fonds?

Het fonds belegt bijna zijn gehele vermogen in aandelen.

In welke regio’s belegt het fonds?

Pictet Timber belegt in de Verenigde Staten (45,78%), in Latijns-Amerika (14,64%), in Canada (12,97%), in West-Europa - eurozone (9,25%) en in Japan (5,43%).

Waarom neemt Soli-Safe dit fonds op in zijn fondsenuniversum?

Het zal duidelijk zijn dat een fonds dat uitsluitend belegt in aan hout en bosbouw gerelateerde bedrijven, een buitenbeentje is. Maar als je gelooft dat op termijn de wereld een tekort aan grondstoffen zal kennen - waaronder hout - dan zit je goed met dit fonds. Bovendien zijn de rendementen uitstekend.

Wil jij starten met het samenstellen van je eigen beleggingsportefeuille? Kijk dan hier wat we voor jou kunnen doen. Wil je eerst nog wat meer informatie krijgen over beleggen? Download dan onze startersgids.

Ja, ik wil de startersgids downloaden

Soli-Safe Investment Software (Soli-Safe)® is een handelsmerk van Precisis nv, Ternat Office Center, Assesteenweg 65, 1740 Ternat, België, Ondernemingsnummer BE0889.513.358. De gehele of gedeeltelijke reproductie van de in deze webstek gepresenteerde ideeën en concepten, grafieken en tabellen of gelijk welke andere inhoud, is strikt verboden. ©Alle rechten voorbehouden. Zie de Disclaimer.