Soli-Safe Stories

Soli-Safe Stories: de stand van zaken in maart

Een jaar lang volgen we vier verschillende beleggingsprofielen in hun beleggingsavontuur met Soli-Safe. We sturen hen op pad met een premium abonnement, 500 euro en een berg financiële achtergrondinformatie. Je leerde de beleggingsfondsen van Paul, Kim, Liesbeth en Yannick al een beetje kennen. Hoog tijd voor een update van hun beleggingsfonden.

Paul Heymans

Ik heb ondertussen een tweede fonds gekozen om in te beleggen. De vorige keer was ik nog aan het wachten op een beursdip maar het ziet ernaar uit dat die er niet komt. Sinds president Trump aan de macht is, is de beurs alleen nog maar gestegen. Ik belegde al in Vector Fund Navigator maar nu dus ook in Quest Cleantech Fund.  

Quest Cleantech Fund is een fonds dat inspeelt op duidelijke trends zoals de stijgende energie- en grondstofprijzen. Het zijn bedrijven die investeren in innovatieve producten en diensten die bijdragen tot een efficiënt en milieuvriendelijk gebruik van natuurlijke rijkdommen van de aarde zoals energie, water, lucht en grondstoffen. Ik koos voor dit fonds omdat zulke bedrijven helpen om de opwarming van de aarde aan te pakken. Ik geloof dat we die richting moeten uitgaan om de aarde te redden. We moeten duurzaam omgaan met energie en daar innovatief mee zijn om de rijkdommen niet enkel uit te putten maar om ze ook aan te vullen.

Een korte update van Pauls beleggingsfondsen:

Beleggingsfonds Aankoopdatum Waarde bij aankoop Huidige waarde Rendement
Vector Fund Navigator 13/01/2017 2489,12 2622,23 +5,35%
Quest Cleantech Fund 27/02/2017 939,83 957,16 +1,84%

 

Liesbeth Defrancq 

Het gaat op dit moment goed met mijn fondsen. Voorlopig heb ik nog geen verlies gemaakt maar ik hoop toch dat ze nog wat stijgen en dat er nog wat meer rendement bijkomt dan wat ik nu heb. Ondertussen heb ik wel het gevoel dat ik meer weet over beleggen. Ik zoek meer op en volg de beurs. Op het werk blader ik bijvoorbeeld in De Tijd… Door te beleggen via Soli-Safe besef ik pas hoe weinig ik er vanaf wist. Als je er zo intensief mee bezig bent, is het wel belangrijk om jezelf erin te verdiepen. 

De beleggingsportefeuille die Soli-Safe in zijn platform aanbiedt is echt heel erg handig. Je hebt er een overzicht van al je beleggingsfondsen, ook al koop je ze aan bij verschillende banken. Zo kan ik makkelijk al mijn fondsen tegelijk raadplegen en vergelijken.

Een korte update van Liesbeths beleggingsfondsen:

Beleggingsfonds Aankoopdatum Waarde bij aankoop Huidige waarde Rendement
KBC Ecofund Water Classic Shares 09/01/2017 143,26 145,47 +4,88%
BlackRock GF European Equity 20/01/2017 211,44 221,76 +1,55%
Robeco SAM Sustainable Agribusiness 20/01/2017 150,77 153,75 +1,98%

 

Kim Pintens

Voorlopig heb ik nog geen koerssignalen gekregen van Soli-Safe. Ik heb mijn beleggingsfondsen dus nog niet moeten verkopen. Tweewekelijks kijk ik op het platform van Soli-Safe voor een update. De tool is erg gebruiksvriendelijk en handig in gebruik. Ik merk wel dat je echt actief bezig moet zijn met beleggen dus ik probeer er wel veel over op te zoeken en erover te lezen. Ook op de Soli-Safe blog! Daardoor heb ik nu wel het gevoel dat ik meer weet over beleggen. Ik zit nog altijd in de beginnersfase maar stap voor stap vergaar ik kennis. 

Een korte update van Kims beleggingsfondsen:

Beleggingsfonds Aankoopdatum Waarde bij aankoop Huidige waarde Rendement
Allianz GIF Europe Growth 18/01/2017 223,14 235,81 +1,58%
Eurocommercial Properties 06/02/2017 236,46 231,46 -2,12%

 

Yannick Huygens

Voorlopig heb ik het gehouden bij  één beleggingsfonds, namelijk Pictet Timber. Dit fonds volg ik ongeveer wekelijks op en het gaat momenteel erg goed. Ik wil graag investeren in een tweede fonds maar ik wacht nog altijd op een beurscorrectie. Of deze er effectief komt, dat is even  afwachten. 

Een korte update van Yannicks beleggingsfondsen:

Beleggingsfonds Aankoopdatum Waarde bij aankoop Huidige waarde Rendement
Pictet Timber 1/12/2016 132,54 144,35 +8,91%

 

Wil jij net zoals Yannick, Paul, Kim en Liesbeth een beleggingsportefeuille bij Soli-Safe? Bekijk dan hier de mogelijkheden. Wil je liever meer informatie over beleggen? Download dan onze startersgids. 

Download de startersgids

Soli-Safe Investment Software (Soli-Safe)® is een handelsmerk van Precisis nv, Ternat Office Center, Assesteenweg 65, 1740 Ternat, België, Ondernemingsnummer BE0889.513.358. De gehele of gedeeltelijke reproductie van de in deze webstek gepresenteerde ideeën en concepten, grafieken en tabellen of gelijk welke andere inhoud, is strikt verboden. ©Alle rechten voorbehouden. Zie de Disclaimer.