Kim Pintens

Soli-Safe Stories: Kim Pintens, een onervaren belegger die de uitdaging aangaat

Soli-Safe is een platform voor iedereen die interesse heeft in beleggen. Van iemand die nog nooit belegd heeft tot de financiële krak met een aanzienlijke beleggingsportefeuille. Om aan te tonen dat Soli-Safe voor iedereen is, testen we vier verschillende beleggingsprofielen. Ze krijgen van ons een jaarabonnement, 500 euro en een heleboel financiële informatie. Een jaar lang volgen we hen en bloggen we over hun avonturen. Maar laten we deze proefpersonen eerst aan jou voorstellen. Nummer één in de rij is Kim Pintens, een jonge bon-vivant die nog nooit belegd heeft.

Wie is Kim Pintens?

“Ik ben een 25-jarige levensgenieter en PR consultant in een communicatiebureau. Op dit moment woon ik nog thuis, in Sint-Gillis-Waas. Daardoor heb ik nog geen grote kosten, maar ben ik ook nog niet echt bezig met sparen.” 

In het dagelijks leven durf ik wel eens risico’s te nemen dus ik ben zeker benieuwd hoe dat zal uitdraaien tijdens dit beleggingsproject!

Hoe zit het met jouw kennis over financieel beleggen?

“Hoewel ik nog nooit eerder financieel belegd heb, interesseert het me wel. Zeker met het oog op de toekomst wil ik toch graag de fijne kneepjes van beleggen onder de knie krijgen. Via mijn bank doe ik wel aan pensioensparen, wat ook een vorm van beleggen is. Maar hier houdt de bank de touwtjes in handen. Mijn bank nodigde me eens uit voor een informatief gesprek over beleggen. Toen stelden ze enkele fondsen en aandelen voor die voor mij interessant zouden kunnen zijn. Maar bij de bank weet je natuurlijk nooit of ze in jouw voordeel spreken of in hun eigen voordeel.” 

Wat vind je van Soli-Safe?

“Ik heb op dit moment het volste vertrouwen in Soli-Safe. Via dit beleggingsplatform krijg je de kans om zélf je beleggingsfondsen te beheren maar dan wel met de steun en expertise van een onafhankelijke bron. Dit is voor mij de ideale kans om ervaring op te doen in de beleggingswereld. Ook omdat je bij een gespecialiseerd team van economen en informatici terecht kunt met al je vragen.” 

Waarom doe je mee aan deze test?

“Omdat je als onervaren belegger de mogelijkheid hebt om op een professionele manier te beleggen. Soli-Safe begeleidt je doorheen het proces en geeft je volop informatie zodat je een mooie portefeuille kunt opbouwen. Dit is voor mij de uitgelezen kans om het allemaal eens uit te testen zonder dat ik iets te verliezen heb.” 

Wat verwacht je van de test?

“In het begin zal ik er wel wat tijd in moeten steken omdat ik nog niets van beleggen afweet. De onafhankelijke, maar tegelijk professionele aanpak van Soli-Safe spreekt me echter erg aan. Ik ben er zeker van dat ik voor een boeiend avontuur sta!” 

Wie weet maak ik wel een beetje winst. Maar de test loopt natuurlijk maar een jaar en als je belegt moet je - denk ik - rekening houden met een langere periode. Dus met die korte tijdspanne houd ik wel rekening. Mocht ik veel winst zou maken, zou ik wel een reis willen plannen. Of ik zet het op mijn spaarrekening… Of ik beleg het opnieuw. Ik weet het nog niet! Dat zullen we over een jaar zien!

 

Wil jij net zoals Kim de kneepjes van beleggen onder de knie krijgen? Begin dan gewoon bij het begin. Download ons handig ebook boordevol informatie over beleggen. 

Ja, ik wil succesvol beleggen

Soli-Safe Investment Software (Soli-Safe)® is een handelsmerk van Precisis nv, Ternat Office Center, Assesteenweg 65, 1740 Ternat, België, Ondernemingsnummer BE0889.513.358. De gehele of gedeeltelijke reproductie van de in deze webstek gepresenteerde ideeën en concepten, grafieken en tabellen of gelijk welke andere inhoud, is strikt verboden. ©Alle rechten voorbehouden. Zie de Disclaimer.