Liesbeth Defrancq

Soli-Safe Stories: Liesbeth Defrancq geeft beleggen een tweede kans

Vier totaal verschillende beleggingsprofielen gaan de uitdaging aan. Allemaal testen ze een jaar lang Soli-Safe uit. Met een jaarabonnement, tips & tricks en 500 euro sturen we hen op pad. Vandaag stellen we Liesbeth Defrancq aan je voor. Een jonge vrouw die een negatieve ervaring met beleggen in aandelen achter de rug heeft. Nu staat ze open voor een nieuwe uitdaging: beleggen in beleggingsfondsen via Soli-Safe. 

Wie is Liesbeth Defrancq?

“Ik ben 37 lentes jong, getrouwd en heb een zoontje van zes en een dochter van twee. Sinds kort ben ik aan de slag als Office Manager bij Itinera, een organisatie die bestaat uit professoren en experts die onderzoek doen naar hoe we de welvaart in ons land kunnen behouden. Voordien ben ik altijd eindredacteur geweest bij Het Laatste Nieuws.”

Hoe sta je tegenover financieel beleggen?

“Beleggen is in mijn ogen iets voor mensen die geld over hebben. Je kunt moeilijk met spaargeld gaan beleggen want voor hetzelfde geld brengt het niets op, integendeel, je kunt zelfs verlies maken en in financiële problemen verzeild geraken. Je kunt dus wel zeggen dat ik er altijd een beetje schrik voor gehad heb.”

Ik heb me nooit eerder verdiept in beleggen omdat ik denk dat ik er niet genoeg geld voor heb.

Heb je ooit eerder belegd?

“Ja, in een ver verleden heb ik aandelen gekocht van KBC met een deel van de erfenis van mijn oma. Mijn vader had me in die tijd aangeraden om daarin te investeren, maar het is niet zo goed uitgedraaid. Ik kocht de aandelen voor 80 euro per stuk, maar op dit moment zijn ze nog zo’n 50 euro waard. Wel jammer als je weet dat ik er ongeveer 4.000 euro aan gespendeerd heb. Daarom dat ik er dus ook eerder terughoudend tegenover sta, omdat ik er een negatieve ervaring aan heb overgehouden.”

Verder heb ik nooit eerder financieel belegd. De bank heeft mij wel nog gebeld of ik nog interesse had in beleggen omdat ik een groot bedrag op mijn rekening had staan. Maar dat was eerder toevallig omdat we net gingen bouwen (lacht).

Waarom heb je je ingeschreven als proefpersoon voor Soli-Safe?

“Het lijkt me de ideale mogelijkheid om meer informatie te vergaren over beleggen. Bij Soli-Safe beleg je in beleggingsfondsen, daar heb ik nog geen ervaring mee opgedaan dus ik ben benieuwd wat dat voor mij in petto heeft.”

Hoewel je een negatieve ervaring gehad hebt, wil je het toch een kans geven?

“Ja, ik denk dat de tips van Mark en zijn collega’s me kunnen helpen om op lange termijn wél winst te maken. Als je alle informatie die ze verstrekken opvolgt en alle koerssignalen in acht neemt, dan is het toch de bedoeling dat je winst maakt.”

“Bij Soli-Safe kun je kiezen tussen acht verschillende risicograden. Ik ga zeker niet voor de hoogste kiezen, maar ook niet voor de laagste. Maar wie weet, als ik wat meer ervaring heb met beleggen in beleggingsfondsen, dat ik de volgende keer meer risico durf te nemen.”

Als deze ervaring positief uitdraait, dan wil ik zeker meer investeren in beleggingsfondsen via Soli-Safe!

 

Wil jij net zoals Liesbeth starten met beleggen in beleggingsfondsen? Maar weet je nog niet goed hoe je hieraan begint? Download dan ons ebook over succesvol beleggen boordevol handige tips & tricks. 

Ja, ik wil succesvol beleggen

Soli-Safe Investment Software (Soli-Safe)® is een handelsmerk van Precisis nv, Ternat Office Center, Assesteenweg 65, 1740 Ternat, België, Ondernemingsnummer BE0889.513.358. De gehele of gedeeltelijke reproductie van de in deze webstek gepresenteerde ideeën en concepten, grafieken en tabellen of gelijk welke andere inhoud, is strikt verboden. ©Alle rechten voorbehouden. Zie de Disclaimer.