Yannick Huygens

Soli-Safe Stories: Yannick Huygens, een professionele bankier met een neus voor beleggen

Ben jij een financiële krak? Dan kun je je misschien wel vinden in het verhaal van Yannick. Een jaar lang volgen we vier verschillende beleggingsprofielen in hun beleggingsavontuur met Soli-Safe. We sturen hen op pad met een premium abonnement, 500 euro en een berg financiële achtergrondinformatie. Hier stellen we graag Yannick Huygens aan je voor, hij belegt al bijna 30 jaar en werkt al 20 jaar als bankier. 

Wie is Yannick Huygens?

“Samen met mijn vrouw en twee kindjes woon ik in Leuven. In het dagelijkse leven ben ik het hoofd van de afdeling Corporate Banking van een internationale bank. Wij structureren de transacties van Belgische en internationale bedrijven. Af en toe kom ik met beleggingen in contact via mijn werk maar meer vanuit bedrijfsniveau. Bedrijven hebben dan geld over en willen dat beleggen of wegzetten.”

In het algemeen sta ik zeer positief tegenover beleggen. Ik heb dat vroeger veel gedaan. Nu is het iets minder, ik heb er veel minder tijd voor.

Je hebt in het verleden al eerder belegd. Hoe heb je dat ervaren?

“Vroeger was ik inderdaad veel bezig met beleggen. Ik heb belegd in aandelen, beleggingsfondsen, trackers,... in vrijwel alles. De financiële markt kan heel volatiel zijn. Ik heb verlies gemaakt maar ook winst. Als ik het geheel bekijk, denk ik dat ik in het algemeen wel een kleine winst gemaakt heb, maar niets gigantisch.”

Waarom ben je begonnen met beleggen?

“Mijn ouders waren vroeger ook bezig met beleggen. Zij hebben me beïnvloed om er zelf ook mee te starten, toen ik een jaar of 18 was. De financiële markt heeft me altijd aangetrokken en geïnteresseerd. In het begin kreeg ik advies van mijn ouders, later ging ik zelf op zoek naar advies in financiële kranten en tijdschriften. De banken hebben me nooit rechtstreeks beïnvloed maar zij hadden toen wel wat invloed op de pers.”

Als je via Soli-Safe belegt, investeer je enkel in beleggingsfondsen. Ben je het eens met hun visie?

“Ja, ik heb vroeger veel in aandelen belegd maar ik ben tot de conclusie gekomen dat je als particulier veel te weinig weet om dit op een deftige manier te doen. Het is veel beter om fondsen te volgen waar professionelen dag in dag uit mee bezig zijn. Die mensen doen niets anders en hebben veel meer tijd om al die financiële informatie op te volgen en te verwerken. Dat is echt wel veel beter.“

Wat verwacht je van de test?

“Ik weet het niet. Het interesseert me echt wel en ik ben erg benieuwd wat er gaat uitkomen. Ik doe vooral mee uit nieuwsgierigheid.”

Denk je dat je winst zal maken?

“Dat is moeilijk om te zeggen op een jaar tijd. Je kunt niet voorspellen wat de markt zal gaan doen. Ik heb er wel vertrouwen in dat het resultaat ‘boven de markt’ zal liggen.”

 

Wil jij net zoals Yannick een krak worden in beleggen? Download dan ons ebook over succesvol beleggen boordevol handige tips & tricks!

Ja, ik wil succesvol beleggen

Soli-Safe Investment Software (Soli-Safe)® is een handelsmerk van Precisis nv, Ternat Office Center, Assesteenweg 65, 1740 Ternat, België, Ondernemingsnummer BE0889.513.358. De gehele of gedeeltelijke reproductie van de in deze webstek gepresenteerde ideeën en concepten, grafieken en tabellen of gelijk welke andere inhoud, is strikt verboden. ©Alle rechten voorbehouden. Zie de Disclaimer.