Beursjaar 2017

Welk beursjaar wordt 2017?

De laatste weken werden er beleggingsadviezen bij de vleet gepubliceerd. Tientallen aandelen werden als favoriet van 2017 geciteerd en bijna alle beursgenoteerde aandelen passeerden de revue. Ook de risico’s werden uitvoerig besproken: de gevolgen van een problematische Brexit, een Chinese recessie en tal van militaire conflicten. Maar over één ding werd gezwegen. Want hoe ziet de portefeuille van diezelfde analisten eruit?

De informatie die je kunt halen uit de beleggingsportefeuille van de analisten zelf, had je veel meer opgeleverd dan hun beleggingsadviezen. Want heb je ook een analyse gezien van wat hun advies vorig jaar heeft opgeleverd? Dit zou je iets kunnen leren over de korrel zout die we moeten nemen bij het lezen van de beleggingsadviezen van 2017.  

Beursadviezen 2017

Hier of daar vang je een tip op, je volgt deze en je hoopt op het beste. Als particulier is het onmogelijk om al de verschillende beursadviezen op te volgen. Voor wie zijn de beursadviezen dan wel nuttig? Voor de analisten zelf. Het is een goede manier om in de media te komen en zo reclame te maken voor hun werkgever. 

De beurs voorspellen wordt met de dag moeilijker. Toegegeven, ieder jaar kan er wel een beursanalist tot ‘beste voorspeller’ worden gekroond, maar waarschijnlijk is het ieder jaar een andere en dus heeft de winnaar enkel geluk gehad. De belangrijke risico’s waar analisten op wijzen bestaan natuurlijk. Maar zoals de Britse stemming over de Brexit en de Amerikaanse presidentsverkiezingen aantonen, is zelfs een eenvoudige analyse van een mogelijk verkiezingsresultaat moeilijk. Hadden de analisten niet voorspeld dat een overwinning van Donald Trump de beurs zou doen crashen met 15 à 20 procent? De realiteit is anders, gelukkig voor de beleggers.

Beursvoorspellingen 2017

Je moet dan ook niet proberen om de beurs te voorspellen. Het is een illusie om te geloven dat je op het hoogste punt van de beurs kunt verkopen en op het laagste kunt kopen. Pragmatisme levert op langere termijn de beste resultaten op. Afwachten, maar snel reageren als een duidelijke trend zich manifesteert, garandeert meer rendement en zorgt voor gemoedsrust. 

Kies voor slimmer beleggen met Soli-Safe

Soli-Safe kiest voor beleggingsfondsen in plaats van voor individuele aandelen. Met fondsen vermijd je de risico’s die inherent zijn aan het beleggen in individuele aandelen. Bovendien wordt een fonds professioneel beheerd en bestaan er heel wat fondsen die het beter doen dan de markt waarin ze actief zijn.  

Hoeveel beleggers hebben hun aandelen vorig jaar tot grote vreugde van de makelaars niet verkocht uit vrees - die nadien onterecht bleek - dat de beurzen zwaar zouden corrigeren? Ook op dit vlak komt Soli-Safe je te hulp. De Soli-Safe software geeft je koerssignalen wanneer het veilig is om in aandelen te beleggen (groen signaal) of wanneer je best langs de zijlijn blijft staan (rood signaal). Als een signaal verandert, krijg je meteen een mailtje dat je hierop attent maakt. Met Soli-Safe hoeft beleggen niet ingewikkeld te zijn! 

 

Wil je zelf aan de slag gaan met beleggen maar kun je nog wat extra informatie gebruiken? Download dan onze startersgids en begin vandaag nog.

Ja, ik wil succesvol beleggen

Soli-Safe Investment Software (Soli-Safe)® is een handelsmerk van Precisis nv, Ternat Office Center, Assesteenweg 65, 1740 Ternat, België, Ondernemingsnummer BE0889.513.358. De gehele of gedeeltelijke reproductie van de in deze webstek gepresenteerde ideeën en concepten, grafieken en tabellen of gelijk welke andere inhoud, is strikt verboden. ©Alle rechten voorbehouden. Zie de Disclaimer.