Hoe gebruik je de Soli-Safe® koerssignalen?

Je beslist in welke land, regio, sector… je wilt beleggen. Wil je als beginnende belegger te weten komen hoe je dit het best aanpakt, download dan onze gratis publicatie ‘Beleggen, dat doe je zo’.

Je kunt op de beurs aandelen kopen, maar ook beleggingsfondsen. Een beleggingsfonds is als een grote pot waarin beleggers geld stoppen om gezamenlijk en volgens een specifieke doelstelling te investeren. Omdat fondsen de risico’s spreiden over talrijke aandelen, zijn ze minder risicovol dan wanneer je al je geld aan slechts enkele aandelen besteedt.

Ieder beleggingsfonds heeft een beleggingsdoelstelling. Een fonds dat in Europese aandelen belegt, zal het evenaren van bv. de Euro Stoxx 50 index als minimale doelstelling hebben. Koop je dergelijk fonds, dan is het koerssignaal op de Euro Stoxx 50 index hét signaal dat je moet volgen. Beleg je daarentegen bv. in een fonds dat wereldwijd belegt in kleinere bedrijven, dan is de MSCI Small Cap World de te volgen index.

Meestal zal je portefeuille bestaan uit verschillende fondsen: bv. een fonds dat belegt in wereldwijde aandelen, een in Europese aandelen, een in Japanse en een in aandelen uit de Verenigde Staten. In dergelijke samenstelling hoef je slechts vier koerssignalen op te volgen: signalen op de MSCI World, de Euro Stoxx 50, de Topix en de S&P 500.

Als abonnee ontvang je dagelijks het overzicht van de koerssignalen waarvoor je een abonnement hebt afgesloten. Wijzigt een koerssignaal, dan krijg je hiervan meteen via e-mail een extra bericht. Indien je maximaal wilt profiteren van de meerwaarde die het opvolgen van de koerssignalen biedt, komt het erop aan zo spoedig mogelijk de fondsen in kwestie in voorkomend geval te kopen of te verkopen.