Beperk de kosten en beheer je eigen beleggingsportefeuille

Start vandaag

Wat is een beleggingsportefeuille?

De beleggingsportefeuille uitgelicht

Om rendabel te beleggen en tegelijkertijd de risico’s te beperken, is het belangrijk dat je beleggingen goed gespreid zijn. In je beleggingsportefeuille, jouw eigen mix van beleggingen, houd je hiermee best rekening.

Veel mensen die sparen en beleggen, beschikken over meerdere rekeningen bij verschillende banken. Iemand kan bijvoorbeeld een spaarrekening hebben bij een grootbank, maar voor het pensioensparen een beroep doen op een beleggingsfonds bij een online aanbieder. Als gevolg hiervan, is het niet altijd eenvoudig om het overzicht in je beleggingsportefeuille te bewaren én de kosten te beperken. 

Instap- en beheerskosten

Instapkosten zijn eenmalige kosten die je betaalt bij het kopen van een beleggingsfonds. Dit betreft meestal een percentage van het bedrag dat je belegt. Deze instapkosten betaal je aan de financiële instelling waar je jouw beleggingsfondsen koopt. De beheerskosten zijn de jaarlijkse kosten voor het beheren van je fondsen. Deze kosten worden afgehouden van het rendement van het fonds.

Kosten variëren per financiële instelling, instapkosten kunnen schommelen tussen 0% en 5% en meer. Naargelang het fondsentype kunnen ook de beheerskosten flink verschillen. Als je fondsen slim aankoopt - met andere woorden zo min mogelijk instapkosten betaalt - betekent dit dus dat je uiteindelijke rendement hoger zal zijn.

Hoe maakt Soli-Safe het verschil ten opzichte van financiële instellingen?

Je krijg van Soli-Safe een handige gids die aangeeft bij welke financiële instellingen je welke fondsen tegen de beste voorwaarden kunt kopen.

Soli-Safe stelt je in staat om de door Soli-Safe geselecteerde fondsen die je misschien bij verschillende financiële instellingen hebt aangekocht, zelf op te volgen zodat je op ieder moment het overzicht behoudt.

Binnen het fondsenuniversum van Soli-Safe krijg je dankzij de link met de database van de gespecialiseerde informatieleverancier Morningstar alle relevante gegevens - zoals historische rendementen, huidige koers en sector- en geografische spreiding - van de door jou geselecteerde fondsen. Je weet dus exact waarin je belegt.

Wat houdt deze abonnementsformule in?

  • Je ontvangt de koerssignalen via mailupdates van zodra een verandering (instap of uitstap) optreedt.
  • Je hebt op ieder ogenblik toegang tot de webpagina die per index alle koerssignalen die op dat moment van kracht zijn, oplijst, inclusief hun historiek (grafiek).
  • Je krijgt vier keer per jaar via e-mail onze Nieuwsbrief voor Klanten toegestuurd.
  • Je hebt toegang tot ons online platform, een fondsenuniversum met de consistent beter presterende fondsen en de bijhorende risicograden. In dit universum volgt Soli-Safe een hondertal fondsen op, gekoppeld aan 14 indices.
  • Je hebt toegang tot het Extra Inkomen alternatief: beleggen in beursgenoteerde dividendfondsen onder bescherming van de Soli-Safe koerssignalen.
  • Je krijgt een handige gids met tips en tricks over waar je de door Soli-Safe geselecteerde fondsen het voordeligst kunt kopen.
  • Je hebt toegang tot de online Soli-Safe beleggingssoftware zodat je de eigen beleggingsfondsen kunt analyseren en opvolgen.
  • Prijs: 299 euro (excl. btw) per jaar.

Abonneer je nu op deze formule

Soli-Safe Investment Software (Soli-Safe)® is een handelsmerk van Precisis nv, Ternat Office Center, Assesteenweg 65, 1740 Ternat, België, Ondernemingsnummer BE0889.513.358. De gehele of gedeeltelijke reproductie van de in deze webstek gepresenteerde ideeën en concepten, grafieken en tabellen of gelijk welke andere inhoud, is strikt verboden. ©Alle rechten voorbehouden. Zie de Disclaimer.