Wat is een beleggingsportefeuille?

DE BELEGGINGSPORTEFEUILLE IN DE SCHIJNWERPERS

Om rendabel te beleggen en tegelijkertijd de risico’s te beperken, is het belangrijk dat je beleggingen goed gespreid zijn. Dit doe je met een eigen beleggingsportefeuille. Rekening houdend met je risicovoorkeuren, bouw je een portefeuille uit die belegt in verschillende activaklassen zoals aandelen, grondstoffen en vastgoed.

Maar misschien heb je al een effectenrekening bij een of meerdere financiële instellingen? In het Premium abonnement is een portefeulle audit begrepen; een kritische analyse en bespreking van je bestaande totale beleggingsportefeuille, of je nu klant bent bij één of meerdere financiële instellingen. Om een voorsmaakje te krijgen van hoe zo'n Soli-Safe portefeuille audit eruit ziet, volstaat het hier je naam en e-mailadres in te vullen. Per kerende maak je dan kennis met de grondigheid waarmee we te werk gaan.

INSTAP -EN BEHEERSKOSTEN

Instapkosten zijn eenmalige kosten die je betaalt bij het kopen van een beleggingsfonds. Dit betreft meestal een percentage van het bedrag dat je belegt. Deze instapkosten betaal je aan de financiële instelling waar je jouw beleggingsfondsen koopt. De beheerskosten zijn de jaarlijkse kosten voor het beheren van je fondsen. Deze kosten worden afgehouden van het rendement van het fonds.

Kosten variëren per financiële instelling, instapkosten kunnen schommelen tussen 0% en 5% en meer. Naargelang het fondsentype kunnen ook de beheerskosten flink verschillen. Als je fondsen slim aankoopt - met andere woorden zo min mogelijk instapkosten betaalt - betekent dit dus dat je uiteindelijke rendement hoger zal zijn.

Hoe maakt Soli-Safe het verschil ten opzichte van financiële instellingen?

Je geniet van onze unieke koerssignalen methodologie. Dankzij deze signalen weet je wanneer je in en uit de beurs moet stappen. Wijzigt zich een signaal, dan krijg je van ons meteen een mailtje zodat je onmiddellijk actie kunt ondernemen. Wekelijks sturen we je een mailtje met het overzicht van onze koerssignalen en van onze drie type-portefeuilles.

Je krijg van Soli-Safe een uitgebreide gids (pdf bestand) die onder meer uitlegt hoe de interne keuken van beleggingsfondsen werkt en waarop je moet letten als je een fonds (actief beheerd of ETF) koopt.

In het Soli-Safe fondsenuniversum staat naast ieder fonds vermeld i) bij welke financiële instelling(en) je het tegen de beste voorwaarden kunt kopen en ii) vind je een korte commentaar.

Binnen het fondsenuniversum van Soli-Safe krijg je dankzij de link met de database van de gespecialiseerde informatieleverancier Morningstar alle relevante gegevens - zoals historische rendementen, huidige koers en sector- en geografische spreiding - van de door jou geselecteerde fondsen. Je weet dus exact waarin je belegt.

Fondsen uit het Soli-Safe universum die je om reden van lagere instapkosten misschien bij verschillende financiële instellingen hebt aangekocht, kun je met een door ons ontwikkelde tool zelf opvolgen. Je hoeft slechts het aantal gekochte eenheden en de aankoopkoers in te brengen. Op die manier behoud je altijd het overzicht.

Soli-Safe voert een audit uit van je bestaande portefeuille ongeacht bij hoeveel financiële instellingen je klant bent. Deze grondige analyse en bespreking geeft je inzicht in de plus- en minpunten van al je beleggingen.

Wat houdt de Premium abonnementsformule in?

 • Je hebt op ieder ogenblik toegang tot de webpagina die per index alle koerssignalen die op dat moment van kracht zijn oplijst, inclusief hun historiek (grafiek).
 • Een pijl geeft bovendien aan in welke richting het signaal evolueert.
 • Van zodra een koerssignaal zich wijzigt, stuurt Soli-Safe je een mailtje dat je hiervan op de hoogte brengt.
 • Iedere maandag ontvang je via e-mail ons Weekbericht met een overzicht van alle koerssignalen en de evolutie van onze drie typeportefeuilles.
 • Je krijgt vier keer per jaar via e-mail onze Nieuwsbrief voor Klanten toegestuurd.
 • Je hebt toegang tot ons online platform, een fondsenuniversum met de consistent beter presterende fondsen en ETF's en de bijhorende risicograden. In dit universum volgt Soli-Safe een hondertal fondsen op, gekoppeld aan 14 indices. Naast ieder fonds staat vermeld waar je het tegen de beste voorwaarden kunt kopen en vind je een korte commentaar.
 • Je hebt toegang tot het Extra Inkomen alternatief: beleggen in beursgenoteerde ETF's die een hoog dividend uitkeren onder bescherming van de Soli-Safe koerssignalen.
 • Je krijgt de uitgebreide gids 'Tips & Tricks' met informatie o.m. over de verschillen tussen actief beheerde fondsen en ETF's, over hun respectieve kostenstructuur, via welke kanalen je fondsen kunt kopen en met welke taksen en belastingen je rekening moet houden.
 • Je hebt toegang tot de online Soli-Safe beleggingssoftware. Deze tool laat je toe met gelijk welk fonds opgenomen in het Soli-Safe universum je eigen beleggingsportefeuille samen te stellen, op te volgen en te analyseren.
 • Je hebt de mogeljkheid een keer per jaar je eigen beleggingsportefeuille door Soli-Safe te laten analyseren (portefeuille audit), ongeacht over hoeveel financiële instellingen je portefeuille is gespreid. Deze audit lijst alle beleggingen op, deelt ze in per activaklasse, per valuta, per regio, per sector, en naar kwaliteit en resterende looptijd (vastrentende beleggingen). Deze audit bepaalt tevens het risicoprofiel van je portefeuille, bespreekt zijn samenstelling en houdt de kwaliteit van de financiële instellingen waarop je een beroep doet, tegen het licht.
 • Prijs: 389 euro (excl. Btw) per jaar.

Kies je abonnement

Soli-Safe Investment Software (Soli-Safe)® is een handelsmerk van Precisis nv, Ternat Office Center, Assesteenweg 65, 1740 Ternat, België, Ondernemingsnummer BE0889.513.358. De gehele of gedeeltelijke reproductie van de in deze webstek gepresenteerde ideeën en concepten, grafieken en tabellen of gelijk welke andere inhoud, is strikt verboden. ©Alle rechten voorbehouden. Zie de Disclaimer.