Ben je op zoek naar een extra inkomen? Dan kunnen we je helpen. Lees hier meer over beleggen in ETF-fondsen die een hoog dividend uitkeren.

Kies je abonnement

Ben jij ook op zoek naar een extra inkomen?

Het is al herhaaldelijk gezegd, geschreven en getweet: je spaargeld, een kasbon of een Belgische overheidsobligatie brengen nauwelijks nog iets op. Erger, als je rekening houdt met de inflatie, verlies je op deze beleggingen snel meer dan 2% per jaar aan koopkracht. Je zit met je spaargeld dus muurvast, zonder uitzicht op beterschap.

Geen risico nemen en van een mooi inkomen genieten, is vandaag verleden tijd. Maar een beetje risico nemen en een aantrekkelijk rendement binnenhalen, is wel mogelijk. We kunnen jou daarbij helpen.

Samen met Soli-Safe naar een extra inkomen

1) Ben je op zoek naar een extra inkomen?
2) Kun je je spaargeld minstens vijf jaar missen?
3) Lig je niet wakker van de minste beursschommeling?

Zijn jouw antwoorden op deze drie vragen: ja, ja en nee? Lees dan zeker verder.

Een economische omgeving waarin de rente ultralaag is, de economie matig groeit en de inflatie aantrekt, is een vruchtbare bodem voor aandelenbeleggingen: de bedrijfswinsten lopen op, de beurskoersen trekken aan en de dividenden stijgen. Waarom dan die hoge dividenden niet opstrijken en profiteren van de hogere beurskoersen? Een jaarlijks bruto inkomen van vandaag meer dan 3% is dan het jouwe!

Hoe pakken we dit aan?

Soli-Safe heeft een aantal fondsen geselecteerd die in aandelen beleggen van bedrijven die een aantrekkelijk en zeker dividend uitkeren en waarvan op de koop toe de koersen wellicht zullen stijgen. Omdat we op de eerste plaats mikken op inkomen, geven we in dit geval de voorkeur aan beursgenoteerde fondsen, in het Engels 'Exchange Traded Funds' (ETF) genoemd. Dit zijn beleggingsfondsen die de prestaties van een index, zoals de Bel20, EuroStoxx50 of MSCI World dupliceren.

Wat zijn de voordelen van ETF’s?

  • Hun prestatie is ongeveer gelijk aan die van de gekopieerde index.
  • Ze zijn goedkoper in het beheer, wat het uitgekeerde dividend ten goede komt.
  • Je kunt een ETF op ieder ogenblik van de beursdag kopen of verkopen.
  • Het nauwgezet toepassen van de Soli-Safe koerssignalen beschermt je tegen financiële stormen.
“Soli-Safe stelt een aantal ETF’s voor die een hoog en regelmatig dividend uitkeren. Neerwaartse koersbewegingen worden beperkt dankzij de Soli-Safe koerssignalen die tijdig aangeven wanneer je de ETF moet verkopen. Later zeggen ze je ook wanneer je hem opnieuw moet aankopen.” Jef Vuchelen, Partner Precisis

Kies je abonnement

Soli-Safe Investment Software (Soli-Safe)® is een handelsmerk van Precisis nv, Ternat Office Center, Assesteenweg 65, 1740 Ternat, België, Ondernemingsnummer BE0889.513.358. De gehele of gedeeltelijke reproductie van de in deze webstek gepresenteerde ideeën en concepten, grafieken en tabellen of gelijk welke andere inhoud, is strikt verboden. ©Alle rechten voorbehouden. Zie de Disclaimer.